basketbal, een argument voor God

0
1444

iedere week op vrijdagavond is het raak, dan leven we ons met een stel enthousiaste kerels anderhalf uur lang helemaal uit op de basketbalvloer. Na afloop zijn we helemaal leeg gespeeld en wordt er nog even flink nagepraat over alle geweldige driepunters, missers enz.

Als je er goed over nadenkt is het eigenlijk onvoorstelbaar dat een mens kan basketballen. Bij een afstandsschot moeten er immense berekeningen gemaakt worden, er is een fenomele oog-hand coordinatie benodigd en het gebeurd vaak in een fractie van een seconde. Het is een compleet wonder dat er nog zoveel ballen raak geschoten worden!

Probeer je dit een robot te laten doen dan kom je er helemaal achter hoe moeilijk dit allemaal is en hoe wonderlijk het allemaal is dat al deze vermogens ‘gewoon’ ingebouwd zitten in de mens. De berekeningen worden door ons vrijwel achteloos gemaakt, we kunnen razendsnel draaien, richten en daarna schieten.
En daarom is basketbal voor mij een heel sterk argument voor het bestaan van God.

Als voorbeeld even een beroemd fragment uit de NBA (Amerikaanse basketbalcompetitie), in dit fragment zijn er nog slechts enkele seconden te spelen en moet er een twee-punts achterstand weggewerkt worden, dit is alleen met een zgn driepunter mogelijk.
Daaronder een robot die ook het een en ander probeert.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in